برگزاری ششمین ‌جشنواره سیر و موسیر در روستای سولان

در روستای سولان با در نظر گرفتن ۱۶ غرفه عرضه محصولات و فرآورده های مرتبط با سیر و موسیر به منظور معرفی خواص با ارزش این محصول و نیز برگزاری برنامه های متنوع از جمله مسابقه آشپزی ، نقاشی و … در ایام میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفرصادق (ع) برگزار گردید.

محمد حسن دهبانی، بخشدار مرکزی همدان  افزود: به مناسبت پاسداشت ثبت جهانی سیر و همچنین ششمین جشنواره سیر و موسیر همدان( سولان) خوانچه های سیر و موسیر در پیاده راه بوعلی با حضور کودکان محلی روستا به سمت میدان مرکزی همدان برگزار شد.

وی گفت :  روستای سولان، مرکزیت تولید، توزیع و پخش محصولات کشاورزی را در منطقه دارد و با توجه به اینکه عمده محصول کشاورزی این روستا سیر است، برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره این محصول انجام شده و به مدت دو روز در تاریخ ۳۰ تا ۳۱ شهریور ماه سال جاری برگزار می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ها ، معرفی روستاها، رفع موانع در حوزه های مرتبط از جمله اقتصادی ، فرهنگی ، عمرانی در راستای توسعه پایدار – اشتغال و درآمدزایی مناسب و ارتقا کیفیت زندگی و مهاجرت معکوس به روستاها می باشد.

امیر یوسفیان ،دبیر اجرایی ششمین جشنواره سیر و‌ موسیر نیز در ادامه مراسم گفت: این جشنواره هر ساله به همت دهیاری، شورای اسلامی و همکاری اهالی و کسبه سولان و همچنین همکاری ادارات مربوطه با هدف معرفی محصولات کشاورزی به خصوص سیر و موسیر برگزار می شود که به شکرانه برداشت این محصول جشن شکرگزاری در راستای ایجاد شور و نشاط اجتماعی، ایجاد اشتغال، صادرات و ارزآوری و معرفی بیشتر محصول سیر و موسیر و همچنین معرفی منطقه امامزاده محسن به عنوان قطب مهم گردشگری این جشنواره برگزار می شود.

وی در پایان افزود: مهم ترین دستاورد جشنواره ،ثبت جهانی سیر به نام همدان_ سولان بود، که همچنین درخواست کشاورزان و اهالی این منطقه ایجاد شهرک سیر در نزدیکترین نقطه به روستا می باشد.

محمد مهدی فتحی ، مدیر اجرایی جشنواره بیان کرد: جشنواره سیر و موسیر ۳۰ و ۳۱ شهریورماه در روستای زیبای سولان برگزار می شود که همراه با برپایی مراسم خانچه گردانی و رقص محلی از برنامه های شاخص این جشنواره بود.

وی افزود: در کنار این جشنواره مسابقه بزرگ آشپزی با حضور اطلس خوراک ایران و اداره فنی حرفه‌ای استان همدان و با حضور داوران ملی داوران ملی برگزار شد که شرکت کنندگان باید در غذاهایشان از سیر استفاده میکردند و آنها را به رقابت گذاشتند و به برگزیدگان این رویداد جوایزی نیز اهدا شد.

مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این جشنواره اظهار کرد:سیر گیاهی با نیاز آبی بسیار پایین است که افزایش سطح کشت تولید این محصول در استان در دستور کار قرار دارد.

وی گفت :سیر در ۱۰۰ کشور دنیا تولید می‌شود که ایران در جایگاه ۲۵ و استان همدان در جایگاه اول قرار دارد که سالانه ۶۰ هزار تن سیر در منطقه سولان، توییجین و موییجین تولید می‌شود.

رضا بهراملو افزود: راه اندازی شهرک سیر با ۷۰ واحد فرآوری سیر با ظرفیت ۶۰ هزار تن موجب اشتغالزایی و ارزآوری چشمگیری می‌شود همچنین در راستای طرح مواد سازی روستایی توسعه صنایع کوچک روستایی در دستور کار قرار دارد.

و در پایان عنوان کرد: از نظر کیفیت سیر همدان با توجه به خواص بالا شهره جهانی دارد و در تولید محصولات غذایی و دارویی و عطر و بهداشتی استفاده می‌شود.

نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره اظهار کرد:سیر همدان بهترین و با کیفیت ترین سیر در دنیاست .

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: ۱۲۰ هزار تن سیر در کشور تولید می‌شود که سهم همدان ۶۰ هزار تن است و سیر منطقه سولان تا ۹۹ درصد خاصیت دارویی دارد.

وی ادامه داد: به زودی شاهد کلنگ زنی شهرک سیر در منطقه سولان خواهیم بود که افتخار بزرگی است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: سیر ثبت ملی در کشور شد و این منطقه به عنوان کشت سیر در کشور شناخته شد.

حاجی بابایی بیان کرد: استان در حال پیشرفت است و در آینده نزدیک جزو پر افتخارترین استان های کشور هستیم.

وی در پایان گفت:بزودی جشنواره بزرگ گردشگری در کنار سد اکباتان داریم و امسال ۸۰ میلیارد بودجه برای سه مسیر راه امامزاده محسن، چشین- ابرو در کنار سد اکباتان پیش بینی شده است.