شناسایی ۹۶۷ تبعه غیرقانونی در بازرسی از کارگاههای همدان
به گزارش خبرنگار مصداق نیوز، وهب مختاران روز چهارشنبه به مناسبت فرا رسیدن هفته کار و کارگر در نشست با خبرنگاران افزود : پویشی تحت عنوان “صدای مادران و بانوان کارگر” بههمت روابط عمومی آغاز خواهد شد. هدف از این پویش، توجه بیشتر به زحمات بانوان و مادران کارگر در کارگاهها و صنایع مختلف است. این پویش از طریق عکسها و آثار هنری منتشر خواهد شد و بهمنظور تقدیر از حضور فعال و تأثیرگذار زنان در عرصههای مختلف کارگری به اجرا درخواهد آمد.
مختاران مطرح کرد: یکی از نکات کلیدی در این هفته، آغاز پویش بزرگ «ایران ماهر» است که توسط اداره کل آموزش فنیوحرفهای راهاندازی شده است. این پویش بهمنظور افزایش مهارت کارگران و کارآموزان، بهویژه در زمینههای جدید همچون هوش مصنوعی در کارگاههای تولیدی، طراحی شده است. این پویش در راستای تقویت نیروی کار ماهر در کشور و کمک به تحقق اهداف راهبردی استانی و کشوری در حوزه تولید و اشتغال است.
همچنین مختاران تأکید کرد: که این هفته، علاوه بر بزرگداشت مقام کارگر، فرصتی است تا تمامی شرکای اجتماعی، از جمله تشکلات کارگری، کارفرمایی و دستگاههای دولتی، با همکاری و همافزایی بیشتر در راستای تقویت تولید و اشتغال، اقداماتی مؤثر انجام دهند. در همین راستا، بیش از ۴۰ جشن و مراسم مختلف در واحدهای تولیدی استان برای تجلیل از مقام کارگر برنامهریزی شده است.
وی ادامه داد: بزرگداشت روز کارگر، علاوه بر تقدیر از زحمات کارگران، باید با تأکید بر نشاط اجتماعی و سلامت روحی و جسمی کارگران همراه باشد. بنابراین، جشنها و برنامههای فرهنگی و ورزشی متعددی برای این عزیزان در نظر گرفته شده است. در کنار این فعالیتها، مدیران دستگاههای مختلف استان بهمنظور تکریم و تشکر از تلاشهای کارگران، در برنامههای نمادین حضور خواهند داشت.
مختاران افزود: یکی از مهمترین اهداف این هفته، ترویج فرهنگ مهارتآموزی و سرمایهگذاری روی منابع انسانی است. برای تحقق این هدف، تفاهمنامهای بین اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی و اداره کل آموزش فنیوحرفهای منعقد خواهد شد تا اقدامات مشترک در راستای تربیت نیروی کار ماهر در استان آغاز شود. این همکاری میتواند تأثیر زیادی در تقویت مهارتهای فنی و حرفهای کارگران و کارآفرینان استان داشته باشد.
وی ادامه داد: در این راستا، ما امیدواریم با تداوم این برنامهها، شاهد رشد و توسعه بیشتر در حوزه تولید و اشتغال باشیم و با همدلی و همکاری، به تحقق شعار «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» در استان همدان و کشور عزیزمان کمک کنیم.
مختاران مطرح کرد: سال گذشته استان موفق شد تا به تعهد اشتغال خود بیش از ۱۰۰ درصد دست یابد. در مجموع، تعداد اشتغالهای جدیدی که در سال گذشته ایجاد شده، حدود ۱۹,۵۰۰ نفر بوده که تأیید شده و در سامانه اشتغال ثبت گردیده است. این آمار نشاندهنده تلاشهای مستمر برای ایجاد اشتغال در استان است و برای ادامه این روند، برنامههایی برای کمک به واحدهای تولیدی نیمهتمام یا راکد نیز پیشبینی شده است.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی همدان ادامه داد: در سالهای گذشته بیشتر تمرکز بر روی کارخانجات بزرگ و معروف بوده است. اما امسال تصمیم گرفتهایم که بازدیدها به سمت واحدهایی که کمتر دیده میشوند و نیاز به توجه بیشتری دارند، سوق داده شود. این واحدها اگرچه از نظر اندازه و شهرت کوچکتر هستند، ولی ممکن است ظرفیتهای بسیار خوبی برای تولید و اشتغال داشته باشند که در صورت حمایت، میتوانند نقش مهمی در تقویت اقتصاد استان ایفا کنند..
مختاران ادامه داد: در خصوص شعار سال هم، همانطور که میدانید، شعار امسال «تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییها» است. این شعار به طور ویژه بر اهمیت حمایت از تولید داخلی و رفع موانع پیشروی تولید تأکید دارد. در این راستا، هدف اصلی ما این است که شرایطی فراهم کنیم که تولید در کشور تسهیل شود و موانع موجود در مسیر تولید به طور جدی شناسایی و برطرف شوند.
وی گفت : با توجه به ممنوعیت اشتغال اتباع افغانستانی و نیاز به داشتن روادید یا پروانه کار برای اشتغال در ایران، اقداماتی که در راستای نظارت و بازرسی از کارگاهها و واحدهای تولیدی انجام میشود، بسیار حائز اهمیت است. جریمههای سنگین برای کارفرمایانی که از اتباع بیگانه بدون مجوز استفاده میکنند، نیز بهعنوان یک بازدارنده برای تخلفات عمل میکند. پیگیریهای دقیق و برخورد با متخلفان این حوزه میتواند به حفظ نظم و حمایت از حقوق کارگران ایرانی و قانونی کمک کند.
وی اضافه کرد: ۹ هیات حل اختلاف بین کارگر و کارفرما در استان فعال است و همچنین ۲ هیات جدید به زودی در شهرستان های نهاوند و اسدآباد دایر می شود.
مختاران افزود: در خصوص اختلافات کارگری و کارفرمایی، نیز مشاهده میشود که هیئتهای تشخیص و حل اختلاف در استان همدان با توجه به حجم پروندهها و زمان رسیدگی، بهطور مؤثر در حال فعالیت هستند. کاهش زمان رسیدگی از ۸۶ روز به ۱۹ روز، نشاندهنده تلاش مستمر برای حل و فصل سریعتر مشکلات حقوقی کارگران و کارفرمایان است.
مختاران افزود: پنج هزار و ۵۶۳ دادخواست واصله به ادارات کار شهرستان سال گذشته داشتیم که یک هزار و ۵۰۶ مورد از آرا مورد اعتراض کارفرما یا کارگر قرار گرفت.
وی ادامه داد: سال گذشته ۶۳۰ مورد بازرسی از واحدهای مشنول قانون کار در زمینه جلوگیری از به کارگیری اتباع بیگانه صورت گرفت که ۹۶۷ تبعه غیرقانونی شناسایی شد این در حالی است که در حالی که همدان استان ممنوعه در اشتعال اتباع بیگانه است.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0