پنج میلیون اصله نهال در همدان کشت شده است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: پنج میلیون اصله نهال از ابتدای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در این استان کشت شده است.

به گزارش مصداق نیوز، اسفندیار خزائی روز سه شنبه در نشست شورای معاونان منابع طبیعی همدان بیان کرد: سهم همدان از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت کاشت سالانه سه میلیون نهال و در مجموع ۱۲ میلیون نهال است.

وی اضافه کرد: همدان از استان های کم جنگل کشور است با این وجود باغ های خوب و سرسبزی را در خود جای داده است و در راستای جبران کمبود جنگل از استان های همجوار در طرح مردمی یک میلیارد درخت، سهم بیشتری برای این استان لحاظ و پیش بینی کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: حرکت نمادین “کرامت عزیززاده” رکابزن بین المللی را باید از ۲ جنبه به فال نیک گرفت نخست فرهنگسازی کاشت نهال و دوم تردد با دوچرخه است چرا که سوخت فسیلی باعث گرم شدن کره زمین و آسیب به طبیعت می شود بنابراین دوچرخه سواری علاوه بر ورزش و تندرستی در کاهش آلایندگی موثر است.

خزائی با بیان اینکه فرهنگ فراتر از همه چیز است گفت: در بسیاری از جوامع کاری های بزرگی صورت می گیرد اما اطلاع رسانی و معرفی نمی شود در حالیکه در کنار انجام کار باید آن را اطلاع رسانی و فرهنگسازی کرد.

وی یادآوری کرد: حدود ۲۰ سال پیش موضوع تغییرات آب و هوا صحبت شد و این دهه آثار تغییرات اقلیمی خود را نشان داده است و برای رویارویی با این وضعیت راهی جز کاشت نهال نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت همانگونه که از نامش پیداست یک طرح مردمی است و اعتبار دولتی ندارد بنابراین برای کشاندن مردم به این سمت باید تلاش و فرهنگسازی کرد.

خزائی تاکید کرد: برای نیل به این هدف نیازمند فرهنگسازی کاشت نهال از سوی افراد با نفوذ، معروف و دارای جایگاه اجتماعی از جمله “کرامت عزیززاده” هستیم چرا که منابع طبیعی به علت عضویت در کارگروه ها و کمیته های مختلف و فراوانی کار و مشغله نمی تواند آنگونه که باید به موضوع فرهنگسازی کاشت نهال بپردازد.

وی با تاکید بر اینکه ارتقای فرهنگ کاشت نهال تنها با حرف زدن میسر نمی شود بلکه باید کار اجرایی کرد گفت: جنگل نمایی چشم نواز از طبیعت، مامن زیبایی برای گونه های گیاهی و جانوری و ویترینی زیبا از خلقت خدا است که می توان در سایه سار آن نشست و لذت برد.

کرامت عزیززاده دوچرخه سوار بین المللی، عضو فعال فدراسیون دوچرخه سواری ایران، عضو فعال جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ جهانی و سفیر و عضو حامیان منابع طبیعی نیز گفت: نزدیک به ۵۱ هزار نهال درخت در شهرهای مختلف دنیا و ایران کاشته است.

وی افزود: از سال ۸۰ سفر خود با دوچرخه به نقاط مختلف کشور و جهان را آغاز کردم و پس از دیدن زباله های رها شده در حاشیه جاده و دل طبیعت و آزردگی به واسطه مشاهده این نمای نازیبا از طبیعت، کاشت درخت و ترغیب مردم به این کار فرهنگی را نیز در دستور کار قرار دادم.

وی بیان کرد: آغاز کار دوچرخه سواری با هدف حمایت از محیط زیست، آبزیان دریاها و خلیج فارس صورت گرفت که این کار با رکابزدن ۲۱ استان چهار ماه به طول انجامید و ادامه این کار سفر به ۷۲ کشور جهان و در مجموع کاشت ۵۱ هزار نهال ختم شد که همچنان ادامه دارد.

سفیر حامی منابع طبیعی گفت: همزمان با هفته محیط زیست دور حاشیه خزر را با هدف حمایت از آبزیان خزر و با شعار “برای گوش دادن به صدای پرندگان قفس نخرید بلکه نهال بکارید” رکاب می زنم.

عزیزاده یادآوری کرد: در سفر به یکی از کشورها، آنها از من خواستند در جریان رکابزدن پرچم و نماد آنها را نیز بر روی لباس خود در ازای دریافت پول هنگفتی نصب کنم که نپذیرفتم چرا که من متعلق به این آب و خاک و وطن هستم و بسیار به آن علاقه دارم.