پوشش برنامه غربالگری شنوایی در همدان به ۹۸.۸ درصد ارتقا یافت
به گزارش مصداق نیوز، محمد بهنشان با اشاره به برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله به موقع شنوایی نوزادان و شیرخواران اظهار کرد: ۱۳ اسفند مصادف با سوم مارس ۲۰۲۵؛ روز جهانی شنوایی است و شعار این روز نیز “طرز فکر خود را تغییر دهیم! توانمند شویم تا مراقبت از گوش و شنوایی را برای همه به واقعیت تبدیل کنیم” انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین برآورد سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۰۵۰ قریب بر ۹۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان کم شنوایی ناتوانکننده رنج خواهند برد گفت: دلایل اصلی رشد بالای کمشنوایی در جهان طی این سالها، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونتهای گوشی و دیگر عفونتها و بیماریهایی مانند سرخک، اوریون، سرخجه و مصرف ناصحیح از آنتیبیوتیکها است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند مثل محیطهای شغلی و نظامی و استفاده بیرویه از تلفنهای همراه و دستگاههای صوتی شخصی در اماکن تفریحی و محل کار را در کمشنوایی موثر دانست.
وی گفت: بیش از ۵۰ درصد از انواع کمشنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کمشنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامههای پیشگیری و مراقبتی در نظام سلامت قابل پیشگیری اولیه هستند.
بهنشان با بیان اینکه یکی از مهمترین راههای پیشگیری و کنترل کمشنوایی، استانداردسازی خدمات تشخیص و مداخلههای درمانی زودهنگام کمشنوایی و اقدامات مراقبتی مربوط به آن در سطوح مختلف است افزود: برنامه غربالگری شنوایی در دانشگاه علوم پزشکی همدان از سال ۹۷ با همکاری بهزیستی استان در مراکز منتخب هر شهرستان و توسط ادیولوژیستهای طرف قرارداد بهزیستی در حال اجراست.
وی با بیان اینکه هدف این برنامه ارتقای کمی و کیفی غربالگری شنوایی، تشخیص و مداخله زودهنگام مشکلات شنوایی نوزادان و شیرخواران و توسعه دسترسی برابر و همگانی است گفت: از سال ۹۶ تاکنون درصد پوشش از ۲۰ درصد در سال ۹۵ تاکنون به ۹۸.۸ درصد ارتقا یافته است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: به طور میانگین سالی بیش از ۵۰ کودک کمشنوا و ناشنوا تشخیص داده و مورد مداخلات درمانی شامل درمان دارویی، عمل جراحی، تجویز سمعک و همچنین کاشت حلزون قرار میگیرند.
/انتهای خبر
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0