۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به مددجویان همدانی پرداخت شد

مدیرکل بهزیستی همدان گفت: ۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در سال گذشته به ۱۱ هزار و ۷۵۸ نفر از مددجویان زیرپوشش این نهاد در استان پرداخت شد.

به گزارش مصداق نیوز، فریدالدین حجت الاسلامی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، از تحقق ۱۹۱ درصدی اشتغالزایی در استان همدان خبر داد و اظهار کرد: پرداخت این تسهیلات که با تلاش همکاران و بانک های عامل انجام شد، گامی بلند در راستای کاهش بیکاری بود.

وی افزود: برش اشتغال استان با تحقق ۱۰۸ درصدی نسبت به سهمیه کشوری (هزار و ۷۰۰ نفر) و ۱۹۱ درصدی نسبت به سهمیه استانی (۹۵۳ نفر) به رقم هزار و ۸۲۱ نفر رسید که نشان دهنده اثربخشی برنامه های اجرا شده است.

حجت الاسلامی به اقدامات دفتر تامین و توسعه مسکن اشاره کرد و گفت: در طرح اقدام ملی مسکن، سه هزار و ۸۲ نفر از مددجویان ثبت نام کردند که از این تعداد ۸۶۶ نفر به مرحله تایید نهایی رسیده و ۵۱۹ نفر پروژه مسکن دریافت کرده اند.

وی ادامه داد: همچنین سه هزار و ۳۶۲ واحد مسکونی تاکنون به جامعه هدف تحویل داده شده است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان با اشاره به ارایه کمک های چشمگیر در بخش توانمندسازی گفت: هفت هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال کمک هزینه دانشجویی به ۱۹۵ نفر و ۲۶ میلیارد ریال کمک هزینه تحصیلی به ۲ هزار و ۶۴۴ نفر اعطا شد.

حجت الاسلامی افزود: ایجاد فرصت های شغلی پایدار، توسعه نیروگاه های خورشیدی، جذب حداکثری تسهیلات اشتغال و مسکن و استعدادیابی تحصیلی و شغلی از جمله اولویت های این سازمان در سالجاری است.

وی ادامه داد: حمایت از ۱۶۰ فرزند بی‌سرپرست، رشد ۱۴ درصدی خدمات سلامت اجتماعی در همدان و ۱۲ هزار تماس با خط مشاوره در سه ماه ابتدای سال، گام بلند بهزیستی همدان در بحران‌های روانی است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان اعلام کرد: با وجود چالش‌های موجود، برنامه‌های حمایتی و توانمندسازی با جدیت پیگیری شده و نتایج قابل‌توجهی در حوزه‌های مختلف به دست آمده است.

حجت الاسلامی افزود: در سه‌ماهه نخست سال جاری، تعداد فرزندان تحت پوشش خانه‌های کودکان و نوجوانان به ۱۶۰ نفر رسیده است و ۱۲ نفر از این فرزندان به خانواده‌های واجد شرایط سپرده شده‌اند تا در محیطی امن و پایدار رشد کنند.

وی با اشاره به اقدامات آموزشی و مشاوره‌ای گفت: در حوزه پیشگیری و آموزش، بیش از هزار نفر در برنامه‌های آموزش پیش از ازدواج و زندگی خانواده شرکت کرده‌اند و مراکز مشاوره دولتی و خصوصی استان با ارایه خدمات تخصصی پاسخگوی بیش از ۱۲ هزار و ۷۰۰ تماس‌گیرنده در بحران‌های روانی بوده‌اند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان گفت: در حال حاضر سه هزار و ۴۱۵ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و خدمات متنوعی از جمله کمک‌های مالی، آموزشی و مشاوره‌ای به آن‌ها ارائه می‌شود.

حجت الاسلامی از اجرای طرح‌های حمایتی مانند “طرح محب” خبر داد و افزود: این طرح با هدف حمایت از خانواده‌های در معرض خطر و کاهش طلاق، در ۱۵ پایگاه فعال شده است.

وی اظهار کرد: توسعه مراکز مشاوره، افزایش پوشش برنامه‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و تقویت طرح‌های توانمندسازی محلی در دستور کار معاونت سلامت اجتماعی قرار دارد تا بتوانیم گام‌های موثرتری در جهت ارتقای سلامت اجتماعی جامعه برداریم.

گسترش خدمات توانبخشی در همدان

مدیرکل بهزیستی استان همدان از حمایت ۲۳ هزار و ۲۰۳ معلول و راه‌اندازی هفت مرکز جدید در سالجاری خبر داد و افزود: با اجرای برنامه‌های جامع حمایتی، ۲۳ هزار و ۲۰۳ نفر از معلولان تحت پوشش مستمری ماهانه قرار گرفته‌اند و هفت مرکز جدید توانبخشی با ظرفیت خدمات‌رسانی به ۶۰۷ نفر راه‌اندازی شده است.

حجت الاسلامی گفت: در حوزه توانمندسازی معلولان ۲۵۰ نفر از افراد دارای ضایعه نخاعی، نابینایان و ناشنوایان تحت پوشش طرح‌های ویژه قرار گرفته‌اند و ۱۰ پلاک ویژه خودرو برای تسهیل تردد معلولان تخصیص یافته است.

وی ادامه داد: در بخش پزشکی توانبخشی ۵۰ پرونده معافیت سربازی و ۴۳ مورد اندام مصنوعی (اُرتز و پُروتز) بررسی و ۹۱ سمعک برای بهبود کیفیت زندگی ناشنوایان توزیع شده است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان از فعالیت ۶ مرکز مراقبت در منزل برای ۳۵۱ نفر خبر داد و اظهار کرد: این مراکز با هدف کاهش بار مالی خانواده‌ها و ارائه خدمات مبتنی بر خانواده ایجاد شده‌اند و سه هزار و ۳۲۷ نفر از حق پرستاری خانواده‌محور بهره‌مند شده‌اند.

حجت الاسلامی افزود: در بخش حمایت از بیماران خاص ۸۵ بیمار مبتلا به فنیل کتونوری (PKU) از خدمات بهبود تغذیه و درمان استفاده می‌کنند و ۷۹۳ نفر از معلولان نیازمند، خدمات حق پرستاری دریافت کرده‌اند.

وی ادامه داد: برنامه‌های توسعه مراکز تخصصی توانبخشی، افزایش پوشش خدمات CBR (توانبخشی مبتنی بر جامعه) و تامین وسایل کمک‌توانبخشی در دستور کار معاونت توانبخشی قرار دارد تا کیفیت زندگی جامعه هدف ارتقا یابد.

همدان به عنوان پایلوت ملی “شهر دوستدار سالمند”

مدیرکل بهزیستی استان از انتخاب همدان به عنوان پایلوت ملی “شهر دوستدار سالمند” خبر داد و گفت: در سال گذشته بیش از ۵۰ برنامه ویژه برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان در استان اجرا شده است.

حجت‌الاسلامی با اشاره به دستاوردهای این طرح اظهار کرد: از مهرماه سال گذشته تاکنون ۴۱ جلسه تخصصی با حضور ۲۰ دستگاه اجرایی مختلف برگزار که منجر به اجرای برنامه‌های متنوعی شده است.

وی ادامه داد: مناسب‌سازی معابر و فضاهای عمومی برای سهولت تردد سالمندان، برنامه ریزی برای راه‌اندازی پاتوق‌های سالمندی در سه محله پایلوت شهر، شناسایی و پیشبرد برنامه های توانمندسازی برای سه هزار زن سالمند تنها در شهر همدان و رونمایی از آثار فرهنگی و هنری تولید شده توسط سالمندان از برنامه های اجرا شده در دبیرخانه شورای ساماندهی امور سالمندان استان است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان افزود: اجرای طرح رستوران‌های دوستدار سالمند با منوی ویژه، راه‌اندازی دهکده سالمندی در استان و توسعه فضاهای ورزشی و تفریحی ویژه سالمندان در دستور کار دبیرخانه شورای ساماندهی امور سالمندان استان قرار دارد.

حجت‌الاسلامی اظهار کرد: همه این برنامه‌ها با مشارکت فعال خود سالمندان طراحی و اجرا می‌شود تا بتوانیم شهری دوستدار سالمند داشته باشیم.

گسترش مشارکت‌های مردمی در همدان

وی از امضای ۲ تفاهم‌نامه جدید و صدور ۱۶ مجوز در سه ماهه اول امسال خبر داد و گفت: در این مدت با انجمن خیرین سلامت و اتاق اصناف استان تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده‌ایم که گام مهمی در توسعه مشارکت‌های مردمی است.

مدیرکل بهزیستی استان همدان افزود: انعقاد ۲ فقره تفاهم‌نامه با نهادهای مردمی، صدور ۱۶ پروانه فعالیت برای مراکز و موسسات غیردولتی، برگزاری افطاری برای ۲۰۰ مددجو و اجرای مراسم جشن تکلیف برای ۳۰ نفر از فرزندان همکاران از برنامه های شاخص اجرایی سالجاری است.

حجت‌الاسلامی اظهار کرد: برگزاری حداقل ۱۰ جلسه شورای مشارکت‌های مردمی در سطح استان، تمدید و انعقاد تفاهم‌نامه با حداقل چهار نهاد صنفی و تخصصی، برگزاری ۱۲ جلسه کمیسیون ماده ۲۶ برای صدور مجوز مراکز غیردولتی ، توسعه همکاری با موسسات خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد و اجرای برنامه‌های فرهنگی ویژه برای جامعه هدف پیش بینی شده است.

وی، افزایش مشارکت‌های مردمی را یکی از اولویت‌های اصلی بهزیستی استان برشمرد و از همه نهادهای مردمی دعوت کرد که با این سازمان در خدمت رسانی به جامعه هدف همکاری کنند.

مدیرکل بهزیستی استان همدان افزود: رسانه می‌تواند بعنوان تحلیل گر مسائل اجتماعی سازمان بهزیستی را به سمت اهداف عالیه و رسالت‌های سنگین سوق دهد و فضای امن تری برای افراد آسیب پذیر جامعه فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلامی با بیان اینکه ساماندهی املاک بهزیستی استان در اولویت قرار دارد گفت: ۲۵ ملک را در مولد سازی وارد کردیم تا تبدیل به احسن شود، در صورت تعیین تکلیف بیشتر درآمدهای اختصاصی و عمومی بهزیستی حل می‌شود و رقم خوبی برای مددجویان از این محل شکل می‌گیرد.