انجام نخستین عمل TAVI در مرکز فوق تخصصی قلب و عروق فرشچیان 

نخستین عمل TAVI در استان همدان با موفقیت در مرکز آموزشی درمانی قلب و عروق فرشچیان انجام شد.  

به گزارش پایگاه خبری مصداق نیوز از همدان، در یک دستاورد تاریخی برای نظام سلامت، تیم پزشکی این مرکز، موفق به انجام نخستین عمل جایگزینی دریچه آئورت به (روش کم‌تهاجمی بدون نیاز به جراحی باز) شد. این پیشرفت چشمگیر که تحت هدایت دکتر کیانوش حسینی بر روی یک بیمار ۸۳ ساله انجام گردید، استان همدان را در زمره استان‌های پیشرو در حوزه پزشکی قلب قرار داد.

دکتر محمد مهدی منجم، رئیس بیمارستان،در گفت‌وگویی اختصاصی، با تقدیر از تلاش‌های تیم پزشکی و کادر درمان،انجام موفقیت‌آمیز نخستین TAVI در استان، را افتخاری بزرگ برای این مرکز محسوب کرد و آن را دریچه‌ای به سوی تحول در درمان‌های پیشرفته قلبی در منطقه غرب کشور عنوان نمود.

وی درباره چگونگی و مزایای این دستاورد پزشکی اظهار داشت: روش TAVI یک روش پیشرفته و کم‌خطر برای درمان تنگی شدید دریچه قلب است. در این روش بر خلاف شیوه سنتی که نیاز به برش قفسه سینه و بیهوشی عمومی دارد با استفاده از یک لوله نازک (کاتتر) که از طریق ران یا بازو وارد بدن می‌شود، دریچه جدید جایگزین می گردد که باعث تحمل درد کمتر توسط بیمار، ترخیص زودتر از بیمارستان و بازگشت سریع تر وی به زندگی عادی می شود. علاوه بر آن که در این شیوه، خطر عفونت، خونریزی و عوارض بعد از عمل در مقایسه با جراحی معمول کمتر است.

دکتر منجم این روش را برای افرادی همچون سالمندان ،افراد دارای دیابت یا نارسایی کلیه و… که تحمل جراحی سنگین برای آنان سخت است را گزینه مناسبی دانست و افزود: ریسک پایین‌تر، بهبودی سریع‌تر و نتایج موفق‌تر TAVI به اندازه ایی است که امروزه حتی بیمارانی که شرایط نسبتاً بهتری دارند هم می‌توانند از این روش استفاده کنند.

 

یادبودی از نخستین‌های ماندگار

رئیس مرکز قلب فرشچیان،با مرور دستاوردهای تاریخی این بیمارستان، به برخی از نقاط عطف خدمات پزشکی این مرکز با عنوان “نخستین‌های ماندگار” اشاره کرد و افزود: اولین‌ها همیشه در ذهن‌ها ماندگارند؛

نخستین آنژیوگرافی توسط دکتر قراخانی و دکتر رحیمی

نخستین استنت‌گذاری به‌همت دکتر نقش‌تبریزی و دکتر امامی

نخستین جراحی قلب باز توسط دکتر منافی

نخستین اکو مری (TEE) با تلاش دکتر همایون‌فر

نخستین کاشت پیس‌میکر و ICD توسط دکتر مرادی

و اکنون، نخستین عمل TAVI بر روی خانمی ۸۳ ساله با همت دکتر کیانوش حسینی و تیم همراه

 

چشم‌انداز آینده: از پیوند قلب تا کاشت قلب مصنوعی

وی با تأکید بر تداوم حرکت به سمت فناوری‌های پیشرفته، از برنامه‌های آتی این مرکز برای پیوند قلب، کاشت قلب مصنوعی (VAD)، درمان‌های کم‌تهاجمی دریچه‌ای و راه‌اندازی اتاق‌های عمل ترکیبی (Hybrid OR) خبر داد و گفت: ما با ایمان، دانش و همدلی، این رویاها را محقق و این مرکز را به قطب درمانی پیشرفته در سطح کشور تبدیل خواهیم کرد.

 

مرحوم فرشچیان بنیان‌گذار؛ نماد امید و انسانیت

وی در بخشی از سخنان خود با گرامیداشت یاد زنده‌یاد حاج محمد فرشچیان، بنیان‌گذار این مرکز، آن مرحوم را “معمار امید و درمان در قلب استان همدان” خواند و تصریح کرد: چگونه می‌توان از نخستین‌ها سخن گفت، اما از کسی که سنگ بنای این خانه مهربانی را گذاشت، یادی نکرد؟ مردی که با دستان پرتوان و قلبی سرشار از عشق به همنوع، این مرکز را نه به عنوان یک ساختمان، بلکه به عنوان مأمنی برای نجات جان انسان‌ها بنا نهاد و امروز هر دستاوردی که در این دیار محقق می‌شود، ادامه همان راه روشن و اندیشه والای اوست.

 

فراخوان خیرین برای توسعه و نوسازی بیمارستان

دکتر منجم، با اشاره به گذشت یک دهه از تأسیس بیمارستان، خطاب به خیرین سلامت اظهار داشت: این مرکز که امروز به یکی از قطب‌های مهم درمانی در منطقه‌ی غرب کشور تبدیل شده، پس از یک دهه خدمت‌رسانی بی‌وقفه، نیاز مبرم به نوسازی زیرساخت‌ها و احداث همراه‌سرا برای اسکان خانواده‌های بیماران شهرستانی و مراجعان استان‌های همجوار دارد. از همه‌ی خیرین گرامی دعوت می‌کنیم تا با الهام از روحیه‌ی نیکوکاری زنده‌یاد استاد فرشچیان، در این مسیر انسان‌دوستانه، ما را همراهی نموده و یقین داشته باشند که در صورت مشارکت، همه‌ی پروژه‌ها با مدیریت دقیق و نظارت مستمر اجرا خواهد شد. همچنین آماده‌ایم بخش‌های مختلف بیمارستان یا همراه‌سرا را به نام نیکوکاران عزیز نام‌گذاری کنیم تا علاوه بر کسب ثواب باقیات‌الصالحات، یاد و نامشان همواره جاودان بماند.