با محوریت بررسی مسائل و تقویت راهکارهای جذب دانشجویان بین‌الملل صورت گرفت:

نشست مشترک رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی همدان و بوعلی‌سینا

رؤسا و معاونین دانشگاه‌های بوعلی‌سینا و علوم پزشکی همدان پیرامون بررسی مسائل جذب دانشجویان بین‌الملل دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش مصداق نیوز ، دکتر محمدمهدی مجذوبی در این نشست هم‌اندیشی با اشاره به اینکه نگاه آموزشی و تحقیقاتی در غرب کشور متمایز از سایر استان‌هاست اظهار کرد: استان‌ همدان به دلیل برخورداری از امتیازهایی مثل آب و هوا و اقلیم معتدل، هم‌جواری با همسایگان غرب کشور، وجود دانشمندان شهیر و بنام نظیر ابوعلی سینا و ظرفیت‌های علمی و آموزشی گسترده و سیع، شرایط ویژه‌ای برای جذب دانشجویان خارجی دارد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با افزایش ظرفیت‌ها و تقویت فضای علمی و پژوهشی دانشگاه امسال در رتبه‌بندی شانگهای صاحب جایگاه شدیم که این موضوع هم در جلب توجهات جامعه علمی منطقه به دانشگاه نقش مؤثری دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: یکی از مشکلات مهم ما در استان راه‌اندازی فرودگاه است که در جذب دانشجوی خارجی، دغدغه‌ای مهم به شمار می‌رود و در بهبود عملکرد کلی استان در حوزه روابط با دیگر کشورها و حتی استان‌های داخلی کشور تأثیر بسزایی دارد.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و تاثیرگذاری اجتماعی نباید به محدوده دانشگاه اکتفا کنیم و در برخی محورها لازم است وارد جامعه شویم تشریح کرد: به عنوان مثال در موضوع جمعیت، اقدامات داخلی دانشگاه نمی‌تواند کشور را در اهداف مورد نظر پیش ببرد بلکه لازم است اثرگذاری اقدامات دانشگاه در سطح جامعه دیده شود.

**ظرفیت‌های جذب دانشجوی بین الملل در مخرج مشترک دانشگاه‌ها دیده شود

دکتر حسین رضوان رییس دانشگاه بوعلی‌سینا نیز در این دیدار بر لزوم همکاری و تعامل دانشگاه‌های استان در جذب دانشجوی بین‌الملل تأکید و اظهار کرد: می‌توان برخی رشته‌های مشترک را برای جذب دانشجویان خارجی تعریف کرد که لازم است جلسات هم‌اندیشی در این رابطه برگزار شود.‌

وی با بیان اینکه تلاش و حمایت کنیم تا این رویه پا بگیرد و هم‌افزایی با رویکردهای مشترک تداوم یابد عنوان کرد: در استان همدان ظرفیت‌های بالایی برای جذب دانشجویان خارجی وجود دارد که می‌تواند مخرج مشترک برنامه‌ریزی‌های داتشگاهی در این خصوص قرار بگیرد.

رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان ادامه داد: در این رابطه باید مسایل پژوهشی، آموزشی و … در نگاه مشترک دیده و تبیین گردد زیرا هر دو دانشگاه بوعلی و علوم پزشکی همدان بسیار بهم وابسته هستند و در مسائل متنوعی رویکرد ما نسبت به مسائل بین‌الملل باید در کنار هم بررسی شود.

دکتر شکوهی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این نشست اظهار کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی همدان و دانشگاه بوعلی در چهار قسمت می‌توانیم با دانشگاه بوعلی همکاری نظام‌مند داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در چهار محور آموزش، تحقیقات و فناوری، فرهنگی و مدیریت راهبردی نیازمند تعاملات سیستماتیک هستیم گفت: کمیته یا کمیسیون مشترک باید اهداف نظام‌مند را در چهار محور مزبور پیگیری کند بنابراین ضرورت دارد هم‌افزایی‌ها افزایش یابد.