رئیس پلیس فتا استان همدان :

مجرمان سایبری با اعتمادسازی کاذب قربانیان را فریب می‌دهند

یکی از روش‌های رایج، "اعتمادسازی کاذب" است. مجرمان تلاش می‌کنند قربانی را به گونه‌ای فریب دهند که احساس امنیت کرده و بدون نگرانی روی لینک‌های آلوده کلیک کند یا اطلاعات حساس خود را در اختیار آنها قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مصداق نیوز، سرهنگ محمدباقر زارعی رئیس پلیس فتا استان همدان مطرح کرد: حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد جرایم سایبری ناشی از غفلت کاربران فضای مجازی است. متأسفانه، بسیاری از کاربران به هشدارهای امنیتی توجه نمی‌کنند. ما پیامک‌های هشداردهنده ارسال می‌کنیم، اطلاع‌رسانی‌های گسترده‌ای انجام می‌دهیم و در رسانه‌ها نیز توصیه‌هایی ارائه می‌شود، اما باز هم شاهد هستیم که برخی افراد به این نکات توجهی ندارند و گرفتار مجرمان سایبری می‌شوند.

سرهنگ زارعی بیان کرد: یکی از روش‌های رایج، “اعتمادسازی کاذب” است. مجرمان تلاش می‌کنند قربانی را به گونه‌ای فریب دهند که احساس امنیت کرده و بدون نگرانی روی لینک‌های آلوده کلیک کند یا اطلاعات حساس خود را در اختیار آنها قرار دهد. به عنوان مثال، فردی به ما مراجعه کرد و گفت که چند روز قبل پیامی از یک کاربر ناشناس دریافت کرده بود. در این پیام ادعا شده بود که وی تصاویر نامناسبی ارسال کرده و در صورت عدم پاسخگویی از او شکایت خواهد شد. چند روز بعد، لینکی با عنوان “ابلاغیه شکایت” برای این فرد ارسال شد. متأسفانه او روی این لینک کلیک کرد و در نتیجه، اطلاعات بانکی و تلفن همراهش در اختیار مجرمان قرار گرفت.

” نمونه پیامک های ارسالی توسط پلیس فتا “

این مقام انتظامی عنوان کرد: مهم‌ترین توصیه ما این است که کاربران هرگز روی لینک‌های مشکوک کلیک نکنند و پیام‌های ناشناس را جدی نگیرند. در صورت دریافت پیام‌های تهدیدآمیز یا مشکوک، به‌جای اقدام عجولانه، ابتدا از طریق مراجع رسمی صحت آن را بررسی کنند. همچنین، لازم است که کاربران همواره از منابع معتبر اطلاعات بگیرند و فریب پیام‌هایی که با هدف ایجاد ترس و دلهره ارسال می‌شوند را نخورند. در صورت مشاهده موارد مشکوک، بهترین اقدام این است که موضوع را به پلیس فتا گزارش دهند تا از وقوع جرایم بیشتر جلوگیری شود.

/انتهای خبر