نهضت عاشورا؛ ریشه در امر به معروف دارد / اصلاح اجتماعی در گرو احیای دو فریضه فراموششده
میثم صابریون، دبیر ستاد در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته همدان به مناسبت هفته امر به معروف و نهی از منکر به تشریح برنامهها و اهداف ستاد پرداخت.
وی با تسلیت ایام اسارت اهل بیت (ع) و گرامیداشت هفته امر به معروف، که با ایام شهادت سیدالشهدا (ع) همزمان شده است، بر اهمیت احیای این فریضه الهی در جامعه تاکید و شعار هفته امر به معروف و نهی از منکر امسال را «نهضت حسینی و انسجام اجتماعی» اعلام کرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر همدان با اشاره به اینکه یکی از مهمترین درسهای عاشورا، درک چرایی فاجعه کربلاست، گفت: وقتی معیارهای الهی دگرگون میشود، گناه به جای صواب و کار بد به عنوان کار خوب معرفی میشود.
وی ادامه داد: وقتی فرهنگها وارونه میشود و افراد دنیاطلب، شهرتطلب و کسانی که برای منافع شخصی خود زرنگترند و با صداقت و راستی بیگانهتر، بر سر کار میآیند، در چنین جامعهای اشرار به قدرت میرسند، آن وقت است که امثال بن سعد، شمر و عبیدالله بن زیاد ملعون به ریاست میرسند و کسی چون حسین بن علی (ع) در کربلا مظلومانه به شهادت میرسد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به نامه امام حسین (ع) به برادرشان محمد حنفیه پیش از خروج از مدینه اشاره کرد و مطرح کرد: حضرت در آن نامه هدف قیام خود را اصلاح امت جدشان رسول اکرم (ص) و احیا و اقامه امر به معروف و نهی از منکر و زنده کردن سیره جد بزرگوارشان و پدر ارجمندشان عنوان میکنند.
وی افزود: قلب سخن امام حسین (ع) آنجاست که میفرمایند: لَمْ أَخْرُجْ أَشِراً وَ لَا بَطِراً وَ لَا مُفْسِداً وَ لَا ظَالِماً وَ إِنَّمَا خَرَجْتُ لِطَلَبِ الْإِصْلَاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی أُرِیدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهَی عَنِ الْمُنْکَرِ وَ أَسِیرَ بِسِیرَةِ جَدِّی وَ أَبِی عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ.
صابریون با تاکید بر اینکه اصلاح جامعه بدون امر به معروف و نهی از منکر میسر نیست، اظهار کرد: اگر ما بخواهیم جامعهای پویا داشته باشیم، اگر بخواهیم بیتفاوت نباشیم و اگر بخواهیم امثال شمر و عبیدالله بن زیاد بر مسند خلافت نرسند، راهی جز امر به معروف و نهی از منکر نیست.
وی با اشاره به اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که امر به معروف و نهی از منکر را وظیفهای همگانی و متقابل بین مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت میداند، تصریح کرد: مردم باید از مسئولان کار نیکو بخواهند، آن هم نه از روی خواهش بلکه باید مطالبه کنند. البته این تاکید بر مسئولان به معنی رها کردن این فریضه در میان مردم نیست، بلکه مردم باید با آشنایی با احکام و مسائل این دو فریضه به وظایف خود عمل کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه این ستاد و مسئولان را فراهم کردن شرایط مناسب برای مشارکت آسان مردم در امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: بر همین اساس، ۱۸ عرصه تخصصی در حوزههای امر به معروف و نهی از منکر راهاندازی شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، همدلی و انسجام اجتماعی را مصداق بارز امر به معروف دانست و گفت: هر کاری که کمک بکند به تقویت این دو مصداق، موضوع امر به معروف و نهی از منکر است و هر موضوعی که به آن خدشه وارد کند، منکر محسوب میشود.
صابریون بر لزوم تبیین جایگاه ولایت فقیه و رهبری، تقویت ارزشهای ملی مانند میهندوستی، دینداری و دفاع از اسلام، توجه به خطرات فضای مجازی و پرهیز از مسائل اختلافی تاکید کرد.
وی در پایان با ذکر خاطرهای از سردار شهید شادمانی در امدادرسانی به مردم سیلزده سیستان، از اخلاص، تقوا و مجاهدت شهدا به عنوان الگوهایی برای جامعه یاد کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0